Evoluția ta depinde doar de tine

Descoperirea Sinelui este o călătorie care durează toată viața. Suntem fără limite, de aceea. Dumnezeu îți pune mereu la dispoziție tot ce ai nevoie pentru această călătorie, cu atât mai mult când transformarea ta este una conștientă și asumată. Nu este un parcurs liniar, uneori drumul te duce la plajă și ai nevoie de prosop, alteori este ca o escaladă dificilă și neapărat îți trebuie piolet. Un pas important în această călătorie este să recunoști că ai nevoie de ajutor în a-ți găsi echilibrul. Cu cât ești mai îcăpățânat(ă) și refuzi să te accepți în toată frumusețea pe care o ai de la Dumnezeu, cu atât lecțiile tale sunt mai grele. Călătoria descoperirii Sinelui meu a început imediat ce am primit diagnosticul cu ‘maladia secolului’ și nu am făcut nicio pregătire pentru acest parcurs, eram în duș. Mi-am spus atât: ‘Eu trăiesc!’ și este meritul meu că acum pot să scriu ceea ce scriu.Până acum am scris articole în calitate de life-coach, dar chiar dacă am ajuns aici, călătoria mea continuă. Acum voi scrie din postura cealaltă, din postura celei care a recunoscut că are nevoie de susținere. Primul meu contact cu terapia s-a întâmplat acum 6 ani când sub ghidarea Deliei Codreanu am reușit să depășesc PTSD. Nu voi uita niciodată cum am mers de la mașină la cabinet într-un mare atac de panică și cum am plecat mereu mai bine de la ședințele de terapie tranzacțională cu ea. Apoi am avut nevoie de traumatologie, am lucrat individual și în grupuri la ISTT. Pot să spun fără modestie că am avut mereu parte de cei mai buni ghizi, chiar și atunci când m-am apropiat de partea spirituală. 

La un moment dat am crezut că pot singură, până când am descoperit că ceea ce eu credeam că sunt niște tare pe care le am de cărat sunt de fapt… darurile mele. Mă refer la intuiție și sensibilitate. Îmi căutam cu destul de multă disperare echilibrul și după cum am spus, Dumnezeu mi-a trimis în cale exact pe cel de care aveam nevoie – pe Laurențiu Rebega. El este cel care mă susține acum. Laurențiu este (între altele) life-coach certificat iPEC și face parte din The John Maxwell Team. 

Unele aspecte Yang sunt, totuși bune de păstrat. Eu sunt pretențioasă (:P) și apreciez mereu ce e cel mai bun. Relația mea cu el se bazează pe respect reciproc și urmărește același scop. Îmi place când spune că ”Succesul tău este și succesul meu.” Când îți alegi life-coach-ul trebuie să ții cont de câteva aspecte. Găsesc foarte importantă chimia dintre noi, la fel și comunicarea. Toată energia mea yang, tot haosul de care sunt în stare este balansat de Laurențiu cu mult calm, foarte bine organizat, mereu imparțial și foarte prezent. Intuiția mi-o balansează cu logică. Metoda lui de lucru este personalizată în funcție de ceea ce mi-am propus eu – acceptarea, echilibrul și evoluția – și are un plan foarte bine structurat. Laurențiu oferă, eu primesc și invers, ofer eu, primește el. Uneori lucrul cu sensibilitatea mea este dificil și mă simt foarte bine când știu că el este alături de mine și mă susține. Disponibilitatea lui mă ajută să depășesc momente dificile și să alchimizez Întunericul în Lumină. Cu Laurențiu am învățat să nu mai iau decizii împotriva mea și îi sunt foarte recunoscătoare. Cred că uneori îi cam dau de furcă, dar am maximă încredere în el. Până acum am lucrat intens și intensiv, am absolvit primul modul. În modulul doi mi-am propus să mă bucur de viață. 🙂 Odată ce mi-am asumat clar ce vreau, au început să se întâmple lucruri. 

Evoluția ta spre bine depinde în proporție de peste 98% de tine. Tu singur ai meritul de a trece peste toate și de a te elibera. Nu este meritul altcuiva. Există în noi toți o sămânță extraordinar de puternică, o sămânță care învinge toate intemperiile și iese la Lumină. Știu sigur că nu mai sunt femeia de acum 6 ani care a primit un diagnostic dificil. ”Nimic nu e întâmplător și mai devreme sau mai târziu vom afla de ce.” Așa spune Laurențiu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *